NK Journalisten tijdens Tata Steel Chess

Van 21 – 24 januari strijden de volgende schakers om het Journalistenkampioenschap:

Peter van den Belt, Peter Boel, Gerard Bons, Karel van Delft, Alexander Münninghoff, René Nijland, Cees Visser, Kees Vreeken, Wim Meijer, Ruben Acohen, Kees Volkers, Timo Können, Henk Waninge, Monique van de Griendt, Jan Bey, Maaike Valkenburg, Jeroen van den Belt, Jan Willem van Thiel, Jaap de Berg, Kees Jongsma.

De journalisten en hun partijen zijn te bewonderen in Dorpshuis De Moriaan in Wijk aan Zee. Als u er toch bent, neem dan ook een kijkje bij de grootmeesters.

Speelschema: donderdag 21 januari ronde 1: 13-17 uur, ronde 2: 18:30 – 22:30, vrijdag 22 januari ronde 3: 10-14 uur, ronde 4: 15:30-19:30, zaterdag 23 januari ronde 5: 10-14 uur, ronde 6: 15:30 – 19:30, zondag 24 januari: ronde 7: 12:30 – 16:30 uur.

Hoofddirecteur ANWB Frits van Bruggen: ‘Ik sta voor de vrijwilligers!’

Frits van Bruggen, de nieuwe hoofddirecteur van de ANWB, draagt de vrijwilligers een warm hart toe. Met zijn aanwezigheid was hij de laatste vier jaar als hoofddirectielid ‘recordhouder’ vrijwilligersactiviteiten.
Van Bruggen: ‘Heel mooi vind ik het Kinderfietsenplan. Samen met anderen zorgen we ervoor dat kinderen van asielzoekers leren fietsen. De ouders kunnen dat vaak niet. Het bezoek aan Burgers’ Zoo met mensen die slecht ter been zijn, kan ik me ook goed herinneren. Daar waren de vrijwilligers behoorlijk moe van het duwen van de rolstoelen. En de maatschappelijke stages, waar VMBO leerlingen een sportdag organiseerden voor basisschool kids met hulp van ANWB-ers. Dat is nuttig werk in achterstandswijken waar ik als beetje verwende jongen ook niet elke dag kom.’ “Hoofddirecteur ANWB Frits van Bruggen: ‘Ik sta voor de vrijwilligers!’” verder lezen

SchaakMagazine: interview met arbiter Geurt Gijssen

De bekendste schaakarbiter van Nederland, Geurt Gijssen, werd in augustus tachtig. Hij is erelid van schaakvereniging SMB, van de FIDE en sinds de bondsraad van juni ook van de KNSB. Reden voor een uitgebreid interview.

Gijssens carrière startte in Nijmegen, de stad waar hij al bijna zijn hele leven woont. ‘Ik was speler en teamleider van het eerste team van SMB en bestuurslid. Toen er een kampioenschap van Nijmegen volgens Zwitsers systeem werd georganiseerd, heb ik mij in dit systeem verdiept. Later heb ik er met Wil Haggenburg een boekje over geschreven. In 1973 werd ik arbiter bij het Nederlands Kampioenschap tot 13 en tot 16 jaar, dat was in het Nijmeegse Canisiuscollege, onder leiding van Pater Krekelberg.’ “SchaakMagazine: interview met arbiter Geurt Gijssen” verder lezen

ANWB Koninklijke Fietsdag

Op Hemelvaartsdag openden tweehonderd fietsers de ‘Van Hof tot Dam’route. Ze volgden de eerste vijfentwintig kilometer van Willem Frederiks rit in 1813, van Scheveningen naar Amsterdam. Op de route ontmoetten ze historische figuren.

Fietsers, jong en oud, op tandems, met gouden kroontjes en zelfs twee honden vertrokken van de parkeerplaats van het ANWB hoofdkantoor. Ze werden uitgezwaaid door vrijwilligers als Alfred Lohman. Hij was op deze druilerige ochtend al om kwart voor acht present om de standjes voor de fietsenmaker, de vrijwilligersinformatie en de aanmelding op te bouwen. Alle deelnemers kregen een handig rugzakje uitgereikt met de fietsroute, water, ontbijtkoek en … een regenponcho. “ANWB Koninklijke Fietsdag” verder lezen